Ik ben momenteel met zwangerschapsverlof, september 2018 start ik weer met werken.

 Tip: Het is mogelijk een cadeaubon te bestellen

Wat is zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage voor vrouwen tijdens en na hun zwangerschap.

De massagetechnieken zijn afgestemd op het zwangere lichaam of juist op het ontzwangerende lichaam. Ik pas een combinatie van ontspanningsmassage en lymfedrainage toe tijdens de massage.

Effecten van zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap:

Bij de zwangerschapsmassage staat ontspanning voorop, tijd voor jezelf en je ongeboren kindje. Je zwangerschap is een mooie maar intensieve periode voor je lichaam. In een relatief korte periode gebeurt er veel in je lichaam.Een verandering in je hormoonhuishouding zorgt ervoor dat er ook een verandering optreedt in je spieren en gewrichten. Je lichaam maakt letterlijk ruimte voor je kindje en bereidt zich voor op de bevalling. Alle veranderingen kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals verhoogde spierspanning, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Door de stijve spieren kun je pijn ervaren in je nek, schouders en rug. De ontspanningsmassage geeft vermindering van deze klachten. Door gebruik te maken van een zachte lymfetechniek wordt de circulatie van het vocht gestimuleerd.

Na je zwangerschap:

Postpartum massage kan je lichaam helpen sneller te herstellen na de bevalling. Je lichaam heeft een flinke inspanning geleverd tijdens je zwangerschap en met je bevalling. Na de bevalling heeft je lichaam tijd en rust nodig om weer te herstellen. Vaak gehoorde klachten zijn vermoeidheid en hoofdpijn. De postnatale massage kan deze klachten verlichten.

Voor wie is zwangerschapsmassage?

De massage is geschikt voor vrouwen vanaf 13 weken zwangerschap. Ook in je kraambed of daarna kan deze massage een welkome vorm van ontspanning zijn voor je lichaam.

Locatie 

De zwangerschapsmassage kan in de praktijk Maatschap voor Fysiotherapie Bussum Zuid, in het Geboortehuis verloskundigenpraktijk Bussum of indien nodig, bij je thuis worden gegeven (regio ´t Gooi). Het tijdstip van de massage is nader overeen te komen.