Momenteel bied ik geen babymassage aan. Ik ben van plan om april 2019 weer te starten.

Informatie babymassage?


Babymassage is een vorm van communiceren zonder woorden met je baby. Voor een pasgeborene is aanraken de eerste taal en is het juist dit communicatiemiddel dat een belangrijke rol speelt bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind. Door liefdevol en intentioneel je baby aan te raken voldoen je aan een essentiële behoefte van je baby namelijk lichamelijk contact. Babymassage is vooral gewoon leuk om te doen en vrijwel iedere baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden!

      Interesse in babymassage? Open en download hier de aanmeld kaart.

Wat zijn de effecten van babymassage?
Babymassage heeft een positief effect zowel op je baby als op jezelf als ouder en gever van deze massage.
Fysiologische metingen hebben aangetoond dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden minder stresshormoon (cortisol) aanmaakt, dat de groeihormonen vanuit een klier in het hoofd (hypofyse) toenemen en dat meer endorfines vrijkomen. Endorfine is je lichaams natuurlijke pijndemper en zorgt voor een gevoel van geluk. De combinatie van deze factoren zorgen ervoor dat de baby zich heel prettig voelt. De massage en beweging bevorderen de spijsvertering en verhogen de weerstand van je baby tegen infecties doordat de stroming van lymfevocht, dat afvalstoffen verwijderen, bevorderd wordt. Verder zorgt de massage voor een verbetering van de doorbloeding waardoor de spieren beter ontspannen en de soepelheid van de gewrichten toenemen. Door het hele lichaam te masseren vergroot je het ruimtelijk besef van de baby en het aanraken geeft de baby een gevoel van acceptatie.
Voor de ouder is het een moment van intimiteit met zijn kind, het is een zacht en natuurlijk middel om affectie te tonen. Je krijgt meer zelfvertrouwen omdat je de lichaamstaal van je baby beter begrijpt en intuïtief gaan aanvoelen wat je kindje nodig hebt.

Voor wie is babymassage?
Babymassage kan toegepast worden bij premature baby’s, huilbaby’s, onrustige baby’s, adoptiebaby’s, gehandicapte baby’s en natuurlijk ook bij gezonde baby’s. De cursus is geschikt voor alle ouders of verzorgende met baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden, dan ben je al een beetje aan elkaar gewend en dat komt de massage ten goede. Naast het masseren komen er onderwerpen aan de orde zoals de ontwikkeling van je baby, hoe om te gaan met krampjes en huilen, tillen en dragen en het effect van ritme en regelmaat op je kindje.

Praktische informatie
De cursus kan individueel of in groepsverband gegeven word. Voor individuele lessen bestaan de cursus uit 3 lessen van 1½ uur en voor groepslessen bestaan de cursus uit 4 lessen van 1½ uur. De groepsgrootte varieert tussen 4 en maximaal 6 mensen om het persoonlijk te kunnen houden. Je kunt ook zelf een groep samenstellen, bijvoorbeeld uit je zwangerschapsgym.

Data
In groepsverband start de cursus bij genoeg aanmeldingen en wordt de cursus op woensdagochtend of vrijdagmiddag aangeboden.
Voor individuele lessen is het tijdstip nader overeen te komen.

Locatie
Het is mogelijk de cursus bij u thuis aan te bieden of in een verloskundige praktijk in Bussum.

Het Geboortehuis Verloskundigenpraktijk
Poststraat 11
1401 EX Bussum